Hei igjen alle sammen!
Huset her har hatt besøk av Influensaen, så derfor har det vært dårlig med blogging i det siste.
Skulle feiret mann og svigersønn (Bonden til Stine) http://stineshjem.blogspot.com/ som har bursdag på samme dag, på lørdag, men det måtte vi avlyse :(
Et par dager før begynte jeg og bake, vaniljesnippene fra Kaspara http://kasparasregnbue.blogspot.com/ er populære her hos oss og holder seg fint i fryseren. Lagde disse til brylluppet til Stedatteren i Mai, da lagde jeg de som hjerter <3
Stakk ut hjerter med pepperkakeformer og la fyll på en og la den andre oppå og klemte godt sammen. Og hadde rosa melisglasur på <3
VANILJESNIPPER
50 g gjær
4 dl matfløte (du kan jo blande fløte og melk)
100 g mykt smør/margarin
4 ss sukker
3 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
2 egg
ca. 12 dl hvetemel
Fyll:
Ferdig tykk vaniljekrem kjøpt i butikken
Glasur:
Bland melk/vann/juice og melis.
Ha i farge hvis du vil ha en annen farge enn hvit.
Dryss gjerne strøssel over også!
Lunk melken og rør gjæren ut i den. Ha i smøret i små klumper og tilsett sukker, vaniljesukker,salt og egg.Rør om. Ha i mel og elt sammen til en smidig deig. Heves i en halv til en time.
Ta deigen på bordet og del den i to emner. Kjevle hver del til en leiv ca. 32*40 cm. Del denne opp i firkanter på ca. 8*8cm. Legg en klatt vaniljekrem i midten av firkanten og brett sammen til en trekant og trykk godt rundt kanten, så kremen ikke renner ut.
Hev snippene ca. 30 minutter. Pensle dem med egg og stek dem ved 225 grader midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Når snippene er lunkne tar jeg på melisglasur.
Lykke til!
Kjevle ut!
Del opp i firkanter!
Ta på vaniljekremen!
Brett de sammen, klem kantene godt sammen!
GOD HELG TIL DERE!
Smaskens:)
SvarSlettOg riktig god helg og vinterferie til dere!!
SvarSlettKjempegode vanilje snipper. Kan anbefales... ;)
SvarSlett