fredag 18. november 2011

BLÅBÆRRULLADE







I Alta fikk vi smake en annen utgave av Budapestkake! Den var uten mandelflak og med krem og blåbær istedenfor mandarinbåter, veldig god! Så i dag måtte jeg prøve og lage den..veldig enkel og lage!

 Foto: Thomas Mues


BLÅBÆRRULLADE

6 EGGEHVITER
3 DL. SUKKER
Piskes stivt, jeg pisker eggehvitene først og tar i litt og litt sukker og pisker alt lenge.

Så tar jeg  1 pose vaniljesauspulver (uten koking)
og blander den forsiktig i.

Ha bakepapir på et stekebrett, smør papiret med olje, smør eller bakefett på sprayboks.
Ha røren utover bakepapiret og stek ved 175 grader i 25 minutter.

Avkjøl  kaken i 15-20 minutter, snu den opp ned og ta papiret forsiktig av.

Pisk 3 dl fløte til krem og bre den utover kaken, dryss over 250 gram blåbær (jeg kjøpte frosene i butikken, tina de og tok vekk litt av saften)
Og rull kaken forsiktig sammen som en rullekake, legg den på et fat og sett den kjølig før servering!






Håper den vil smake hvis du har lyst til og lage denne!
Nå er det Idol og vi håper Maria går videre denne gangen også, kos dere med fredagskvelden.

Klemmer fra Karin!


4 kommentarer:

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min,
    og takk for påminnelsen ;)

    Klem Karianne

    SvarSlett
  2. Får veldig lyst til å bake kaker når jeg leser bloggen din, gitt, og denne skal jeg jammen prøve en helg...........;) Bruker å KJØPE budapestkake til festlige anledninger, men denne med blåbær er nok vel så god, kan jeg tenke meg!;)

    SvarSlett
  3. Jeg ser at dette innlegget ikke er helt ferskt. Jeg ville bare si at jeg har laget kaken etter denne oppskriften mange ganger, og den er nydelig. Tusen takk for at du delte. Carina.

    SvarSlett
  4. Nydelig �� lager den for 2gang nå ��

    SvarSlett