fredag 4. mai 2012

VINNEREN ER



Endelig fikk jeg tid til og trekke!


Det ble 40 lodd og trekke fra, brukte ikke random org når det ikke var flere!





Og vinneren ble min leser fra Qatar, Lindis!



Så kreativ du er Karin, og dette er ett flott tiltak.... Kjekt med lesere fra hele verden!! Jeg er med på "følger" listen din, ar reklamert for deg på FB og du er på blogglisten min;o) Lykke lykke til.... Klutene ser helt fantastisk fine ut, flink du er Karin.





Hun og familien på 4 flyttet dit i høst og jeg følger henne på bloggen hennes hvor hun skriver om sitt liv der nede i ørkenland :) Vi savner dere på sidelinjen Lindis! I går ble" ula" brukt 3 ganger, desverre 8 imot. Første seriekamp for 01 gutta!


Dette vant du Lindis, vi får avtale nærmere hvordan du skal få den! Er jo ikke så lenge til sommerferien...

Ha en fin dag alle sammen!


mandag 30. april 2012

GIVE AWAYEN TREKKES I MORGEN



Hei!

I morgen trekkes give awayen, så har du ikke kommentert så har du ennå sjansen til og være med!





Lykke til!


Ha en fin 1. mai alle sammen!


Klemmer fra Karin!





Dette kan du vinne :)


tirsdag 24. april 2012

OPPVASKKLUTER



Her kommer oppskriften på disse oppsvakklutene som er veldig fine og bruke!




Jeg bruker bomullsgarn PARIS fra garnstudio, 1 nøste er en klut!


Legg opp 48 masker på pinner 3,5

Strikk første pinnen rett.

Neste pinne 1 rett, 1 vrang.

Neste rett igjen osv.

Når nøste er nesten slutt feller du av!





Til jul var det mange som fikk disse, surret rundt en oppvaskbørste el. Virket som de likte det!

Ha en fin dag og husk give awayen jeg har over her, en uke igjen til jeg trekker nå!


torsdag 12. april 2012

GIVE AWAY


HURRA!

Endelig, i skrivende stund er det 5050 som har besøkt bloggen min :)

Det er besøkende fra hele verden, og man lurer jo på hvem alle er!



Har besøkende fra Australia, Russland, Usa, Canada, Italia, Qatar (vet hvem det er Lindis), Tyskland, Danmark, Sverige og ikke minst fra Norge da!


Jeg har fylt en liten koffert med div. kjøkken/baketing som jeg gjerne vil gi til en av dere leserne
mine!






Det dere da må gjøre er og kommentere under det jeg har skrevet, behøver ikke være blogger selv men kommenter under anonymt. Dere må bare legge igjen et tegn så jeg finner dere hvis dere vinner!






Dere får ett lodd for en kommentar, ett for og legge dere til som følgere, ett for og ha meg i blogglisten deres, to lodd for og dele give awayen på bloggen deres eller på facebook!




Inne i kofferten er det litt av hvert : to strikkede oppvaskkluter (kommer med oppskrift på disse senere), selvfølgelig muffinsformer, to silikon muffinsformer, noen små søte bokser fra Rice (med overraskelser inni) og div. kakepynt!

TREKNING 1. MAI!
LYKKE TIL!

tirsdag 10. april 2012

KANELBOLLER MED VANILJEKREM


Disse er nesten som de forrige jeg blogget om, men de er fylt med smør, sukker og kanel isteden!

Disse formene er bare så søte: kjøpt hos klaraform.se



Jeg fikk litt skjenn av mannen og sønnen for at jeg skrev: lag en bolledeig! Så nå kommer det en oppskrift!

50 g gjær
150 g margarin
5 dl. melk
1/4 ts. salt
1.5 dl. sukker
1 egg
ca. 1.5 l. hvetemel
kardemomme etter smak

Jeg bruker alltid tørrgjær, med bra resultat!
Bruker også kenwood major kjøkkenmaskin!

Ha 1 liter av melet i bollen og ha i det tørre. Smelt smøret først, ha så i melken (da unngår du klumper. Motsatt blir det klumper. Fint og huske når du lager vafler mm.) Varm til riktig temp 37 grader. Pisk i egget og hell det i melblandingen. Rør sammen på lav hastighet i ca 5 minutter. ha i resten av melet og rør et par minutter. Se at deigen slipper bollen, ikke ha for mye mel, da blir de tørre og harde!

Heves minst 30 minutter, gjerne lenger. Disse jeg lagde på hytta sto lenge..vi var i akebakken osv. men de blir bare bedre av det.

Del deigen i to, kjevle ut hver del til et rektangel ( 20 x 40 cm.) og ha på smørblandingen:

SMØRBLANDING:

75 g. smør
1 dl. sukker
2 ts. kanel

Røres mykt!

Smør halvparten på hver sin deig. rull sammen og del opp i 2 cm. biter.
Legg hver bit i hver sin form, har du ikke form kan de legges på brettet som jeg gjorde med de over her.
Etterhev i 30 minutter, før steking skjærer jeg et snitt i hver bolle og fyller snittet med vaniljekrem.

Stek i 10-12 minutter.

Avkjøl litt og ha på melis, aller best lunkne.
Kan også fryses uten melis!



Måtte bare ta med denne søte under her, fin og ha egg på el noe godt. Nå er påsken over for denne gang, nå venter vi på vår og sommer. Neste innlegg er det giweaway, da håper jeg mange kommenterer :)



Bli med på Give Awayen hos min datter Stine http://stineshjem.blogspot.com/

tirsdag 3. april 2012

BOLLER MED MANDELFYLL OG VANILJEKREM

Lag en stor bolledeig! Jeg brukte 7 dl. melk og 200 g. smør i denne!

Etter heving, del den i tre og kjevle hver del som du gjør til kanelboller..smør på mandelfyllet laget av:


200 g. malte mandler

100 g. sukker

100 g. melis

2 egg

2 ss. margarin


Som er blandet sammen!

Rull sammen leiven og skjær i biter ca 2 cm. brede. Legg de på bakepapir eller i muffinsformer og etterhev i 30 minutter.

Før steking tar du på en spiseskje med vaniljekrem på hver bolle, stek de til de er lysebrune 10 - 15 minutter.


Før servering pyntes de med melis!

Egner seg veldig bra til og fryse!

GOD PÅSKE!



Fortryllende tulipaner

Bilde fra Euroflorist!

fredag 16. mars 2012

BRINGEBÆRSNITTER



Hei igjen alle sammen!




Lenge siden jeg har blogget nå, men nå kommer oppskrift på deilige bringebærsnitter!

BRINGEBÆRSNITTER:

4 DL HVETEMEL
3/4 DL SUKKER
125 G SMØR/MARGARIN (mykt)
1 TS VANILJESUKKER
1 TS BAKEPULVER
1/2 DL VANN

BLAND ALT GODT SAMMEN, GJERNE I EN KJØKKENMASKIN.

DEL DEIGEN I TO OG KJEVLE HVER DEL TIL EN LANG REMSE CA 15 CM BRED.



HA 1 DL. AVRENT BRINGEBÆRSYLTETØY PÅ DEN ENE DELEN, OG LEGG DEN ANDRE OPPÅ. TRYKK SAMMEN MED GAFFEL!



STEK VED 200 GRADER I CA. 20 MINUTTER!

AVKJØL OG HA PÅ MELISGLASUR LAGET AV 150 G MELIS OG 2-3 SS VANN!
STRØ TUTTIFRUTTI STRØSSEL EL. ANNEN STRØSSEL PÅ!
OG DEL OPP I SMÅ FIRKANTER!






Litt gammeldagse kaker som de på min alder har mange minner om, var ofte litt tørrere enn de så ut ;)
Anbefaler og spise den nystekt, skal dere ha den til selskap kan dere bare doble porsjonen, den fyller da nesten hele brettet. Kan også kjevles smalere da blir det jo en tykkere kake, hvis man foretrekker det.. Kan fint fryses uten glasuren!

Fant denne oppskriften for et par år siden hos Kardemomme som hadde bloggen Huset ved bekken, hun har desverre sluttet og blogge..

Ha en fin helg alle sammen, nå har jeg over 4000 som har besøkt bloggen min..STOLT..planlegger GIVEAWAY når det blir 5000 :)

Klemmer fra Karin!