Disse er nesten som de forrige jeg blogget om, men de er fylt med smør, sukker og kanel isteden!
Disse formene er bare så søte: kjøpt hos klaraform.se
Jeg fikk litt skjenn av mannen og sønnen for at jeg skrev: lag en bolledeig! Så nå kommer det en oppskrift!
50 g gjær
150 g margarin
5 dl. melk
1/4 ts. salt
1.5 dl. sukker
1 egg
ca. 1.5 l. hvetemel
kardemomme etter smak
Jeg bruker alltid tørrgjær, med bra resultat!
Bruker også kenwood major kjøkkenmaskin!
Ha 1 liter av melet i bollen og ha i det tørre. Smelt smøret først, ha så i melken (da unngår du klumper. Motsatt blir det klumper. Fint og huske når du lager vafler mm.) Varm til riktig temp 37 grader. Pisk i egget og hell det i melblandingen. Rør sammen på lav hastighet i ca 5 minutter. ha i resten av melet og rør et par minutter. Se at deigen slipper bollen, ikke ha for mye mel, da blir de tørre og harde!
Heves minst 30 minutter, gjerne lenger. Disse jeg lagde på hytta sto lenge..vi var i akebakken osv. men de blir bare bedre av det.
Del deigen i to, kjevle ut hver del til et rektangel ( 20 x 40 cm.) og ha på smørblandingen:
SMØRBLANDING:
75 g. smør
1 dl. sukker
2 ts. kanel
Røres mykt!
Smør halvparten på hver sin deig. rull sammen og del opp i 2 cm. biter.
Legg hver bit i hver sin form, har du ikke form kan de legges på brettet som jeg gjorde med de over her.
Etterhev i 30 minutter, før steking skjærer jeg et snitt i hver bolle og fyller snittet med vaniljekrem.
Stek i 10-12 minutter.
Avkjøl litt og ha på melis, aller best lunkne.
Kan også fryses uten melis!
Måtte bare ta med denne søte under her, fin og ha egg på el noe godt. Nå er påsken over for denne gang, nå venter vi på vår og sommer. Neste innlegg er det giweaway, da håper jeg mange kommenterer :)
Bolledeig du liksom...som om alle i hele verden vet hvordan man lager det!! Fornuftig mann og sønn, men det vet jeg jo;)
SvarSlettHerlig oppskrift og søte og nydelige bildeframvisninger:)
Takk for det kjære deg :)
SlettKlemmer i fleng.