I vår familie er ofte hvetekake lørdagslunsjen, med smør og hapå på er det ekstra godt!
I dag fant jeg ut at jeg skulle bake den selv, pleier og kjøpe den ferdig hos bakeren!
Og det blir nok ikke siste gangen...
HVETEKAKE:
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
2egg
125 g sukker
2 ts kardemomme
ca 650 g hvetemel
1 egg til pensling
Smelt smøret. Bland i melken og varm dette til 37 grader. Løs opp gjæren i vesken el ha tørrgjær i melet, jeg bruker alltid tørrgjær og er superfornøyd med det!
Ha eggene i melk/smør blandingen, pisk de godt inn.
Bland alt det tørre og ha i melk/smør/eggeblandingen, elt godt sammen gjerne i kjøkkenmaskin.
Sett deigen lunt og hev i minst 40 minutter.
Ta deigen opp og del i to emner. Elt hver del til runde kaker. legg dem på bakepapirkledd stekeplate. La de etterheve i minst 20 minutter.
Snitt rutemønster med en skarp kniv, og pensle med sammenpisket egg.
Stek ved 175 grader i 35-40 minutter.
Disse kan fint fryses, ble ikke en smule igjen til det her ;)
Mens jeg satt her og skrev sa min kjære ar jeg måtte se ut på den vakre himmelen!
Nå klokken 17 :) tatt med mobilen så ikke beste kvalitet..
Ha en fin lørdagskveld og søndag!
Klemmer fra Karin.
Så skikkelig digg ut Karin;0))
SvarSlettSkjønner godt at disse aldri kom så langt som til fryseren!;)
SvarSlett