tirsdag 18. oktober 2011

Kake til Rosa sløyfe konkurransen!!



Denne bakte jeg i dag for og være med i konkurransen til Manuela med bloggen Passion4baking.
Det er en saftig sjokoladekake med hvit sjokoladefrosting, ifølge gutta i huset den beste de har smakt :)

                                                         SJOKOLADEKAKEN                                                   

4  EGG
5 DL. SUKKER
200 G. SMØR
3 DL. MELK
5 DL. HVETEMEL
2 SS. VANILJESUKKER
3 SS. KAKAO
4 TS. BAKEPULVER

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og tilsett melken i smøret.
Ha i alt det tørre i eggedosisen, sikt det i! Det gjør jeg alltid for et luftigere resultat!
 Tilsett melken og smøret og pisk noen minutter, den virker tynnere enn vanlig sjokoladekake men tror det er derfor den blir så saftig.
Ha røren i en rund smurt form (24 cm) og stek i 30-40 minutter på 180 grader.

Det går fint og lage denne i langpanne også, lag da 1,5 porson av denne!

HVIT SJOKOLADE FROSTING

200 G HVIT SJOKOLADE (WHITE VANILLA FRA LINDT)
1 TS. VANILJEEKSTRAKT
100 G SMØR
3 DL. MELIS
1 DL. FLØTE

Smelt sjokoladen i mikroovnen 1-2 min.
Rør sammen melis og smør med en miksmaster, tilsett den smeltede sjokoladen, vaniljeekstrakten og fløten.
På denne kaken har jeg doblet porsjonen med frosting!

Bruk en 1m tipp fra Wilton og sprøyt på.

Nå er jeg spent på om jeg vinner i dag for da blir jeg med i trekningen om en Kitcnaid maskin (rosa) som er høyt oppe på ønskelisten :)

Ha en fin kveld!

KARIN 

2 kommentarer:

  1. Dette var en fantastisk sjokoladekake oppskrift. Har lenge vært på leting er en god oppskrift, oppskriftsboka min forsvant i flytting. Det er stort sett bare nymotens kaker på entrer og de er ikke mye barnevennlig.
    Tusen takk. :-)

    SvarSlett